A kamaszkor bizony egy nagyon érzékeny és nehéz időszak a felnőtté válás folyamatában. Benned is nagyon sok kérdés merül fel, tele vagy bizonytalansággal? Egy végtelennek tűnő labirintusban érzed magad, ahol nagyon jól jönne egy támogató kísérő?

kamasz - kérdések

Nem csoda, hiszen rengeteg dolgod van. Most alakul a személyiséged, miközben próbálod megszűrni azokat az információkat, amik az eddigi életedben értek, hogy kialakítsd a saját elképzelésed, véleményed a világról. Teljesen logikus, hogy ez sokszor automatikusan ellenállást vált ki belőled, néha dacolsz minden külső (leginkább szülői) kezdeményezéssel, hiszen meg kell bizonyosodnod róla, hogy mi is az, amit tényleg TE AKARSZ, ami tényleg a TE VÁGYAD. És ezeket a helyzeteket persze neked sem könnyű megélni.

Önfejlesztés középiskolásoknak

Az önismeret hozzásegít a teljesebb, boldogabb, kiegyensúlyozottabb élethez. Hogyan? Könnyebben tudsz célokat meghatározni magadnak. Egyszerűbb lesz a különböző döntéseket meghozni, legyen szó akár pályaválasztásról, akár a párod megtalálásáról.

Olyan baráti társaságot tudsz magad körül kialakítani, akik társaságára valóban vágysz, akik közelsége energiával tölt fel téged. Ugyanígy olyan környezetet tudsz magad körül kialakítani, ahol kellően ki tudod magadat pihenni és feltöltődni.

Kevesebb konfliktus lesz az életedben és hatékonyabban tudsz kommunikálni, asszertíven érvényesíteni az életedet, hatékonyabban tudsz tanulni és elvégezni a különböző feladataidat és még sokáig lehetne folytatnia sort.

És ehhez a legelső lépés, hogy eldöntsd, Te milyen formában szeretnél foglalkozni az önismereted fejlesztésével: