Egyéni vállalkozás indítása

Valami újat létrehozni, valami új dologba kezdeni egyszerre nagyon izgalmas és nagyon rémisztő is. Igy van ez akkor is, ha valaki egyéni vállalkozás indítására szánja el magát. Teljesen normális, hogy ilyen vegyes érzelmek jelennek meg benned egy ilyen helyzetben. És ha már úgyis itt vannak, akkor fordítsd őket a javadra! Figyeld meg őket és értsd meg, hogy mit üzennek neked.

A saját munkakörödet szereted csinálni és nem akarsz foglalkozni marketing, pénzügyi, számviteli feladatokkal és üzletviteli kérdésekkel? Az jelenti számodra a biztonságot, hogy minden hónap végén fixen megkapod a fizetésedet? Szeretsz bejárni nap mint nap a munkahelyi közösségedben? Szuper, akkor Te megtaláltad a helyed! A Te dolgod már csak annyi, hogy a szakmádon belül megtaláld azokat a feladatokat, munkákat, amik nap mint nap feltöltenek. Keresd meg azt a szakmai képzést, amit szívesen elvégeznél, nézd ki azt a pozíciót, amiben szívesen dolgoznál és szerezd meg.

Teljesen fellelkesülsz már akkor is, amikor csak valakinek elmeséled, hogy milyen egyéni vállalkozás indításán gondolkozol? Rendszeresen azon kapod magad, hogy már megint azon ábrándozol? Sorra kapod azokat a visszajelzéseket, amik megerősítenek abban, hogy neked avval kell foglalkozni? Akkor a Te utad valószínűleg az, hogy belevágj! Ilyenkor a negatív érzéseidet arra használd, hogy minél jobban fel tudj készülni az akadályokra, döccenőkre. Gondold át, hogy mire akarnak figyelmeztetni. Félsz a bizonytalanságtól, az ismeretlentől? Vállalkozóként hogy tudod ezt minél jobban kiküszöbölni? Keresd meg, hogy melyek azok a tulajdonságaid, amik leginkább segíteni fognak ezen az úton – itt találsz egy hosszú listát, ami a segítségedre lehet. Nehezen megy neked az „önreklám”? Mi kell neked ahhoz, hogy a terméked vagy szolgáltatásod reklámját ne érezd annak? Mindig keresd meg a saját utadat, bátran add magadat! Ne akarjál átlagos lenni, hidd el, az emberek az egyénit, egyedit keresik.

És hogyan fogj bele egy egyéni vállalkozás indításába?

Kezdd önismerettel! Ugyanis legelőször is egy jó ötlet kell, meg kell határoznod, hogy mivel is fogsz foglalkozni. Meg kell találnod, hogy miben vagy jó, miben vagy egyedi, mi az, amit még évek múlva is szívvel-lélekkel tudsz majd csinálni, mert igazán boldog és eredményes csak abban leszel. Ha olyan területen vállalkozol, ami most nagyon sikeresnek tűnik az vagy néhány év múlva már nem is lesz annyira jövedelmező vagy Te fogsz rövid idő alatt kiégni benne. Vagyis hosszú távon semmiképp sem kifizetődő. Így már a legelején igenis szánj rá elegendő időt, hogy kitaláld, mi tesz téged boldoggá. Tényleg élvezni fogod-e azokat a feladatokat, amik az időd nagy részét teszik majd ki. Hogy álllsz a különböző „járulékos” feladatokkal? Tudod-e, akarod-e például az adminisztrációs, a pénzügyi, a jogi, a marketing és az egyéb feladatokat csinálni vagy esetleg kiszerveznéd másnak? Gondold végig ezeket!

Hiszem, hogy az önismeret és a tudatosság az élet minden területén – így például egy egyéni vállalkozás indítása esetén is – a segítségedre van és érdemes erre még az elején figyelmet fordítani és elegendő időt szánni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük