Ha már megvan az ötlet… avagy az egyéni vállalkozás beindítása

Ha már megvan a pontos ötleted az egyéni vállalkozásodhoz, akkor indulhat is a megvalósítás, az egyéni vállalkozás beindítása!

De hogyan is fogj hozzá? Mi mindenre lesz szükséged?

Először is egy alapos tervezésre. Az egyéni vállalkozás beindításához először érdemes lépésről lépésre átgondolni, megtervezni, hogy mit is kell csinálnod, melyik lépéshez mire van szükség, hogy jönnek majd egymás után az apró lépések. Ez természetesen arra is jó, hogy folyamatosan lásd, hogy haladsz és az, hogy látod, hogy mindig egyre közelebb és közelebb kerülsz a célodhoz, a lelkesedésed, lendületed, motivációd megtartásában is segít.

Egy egyéni vállalkozás beindításához néhány területtel biztosan foglalkoznod kell majd:

  • a vállalkozás irányítása (bejegyzés, engedélyek beszerzése, ha szükséges a vállalkozáshoz)
  • a helyszín (üzlet/ bolt, székhely, iroda, raktár, webshop…) kialakítása
  • honlap és közösségi média oldalak (Facebook, Instagram, LinkedIn, Youtube…) kialakítása
  • pénzügyi és számviteli folyamatok kialakítása (számlázó program, NAV bejelentés, pénztárgép…)
  • marketing stratégia kidolgozása
  • reklámok, hirdetések megtervezése
  • jogi háttér kialakítása (ÁSZF, GDPR…)
  • ha igénybe veszel, akkor a pályázati anyag összeállítása
  • és persze az egyik legfontosabb a likviditás megtervezése, vagyis hogy hogyan is fognak alakulni a bevételeid és kiadásaid

Ezek a legfontosabb területek, amik mindenképpen kerüljenek bele a tervezésbe. Gondold át, hogy 3-5 év múlva hol szeretnél tartani. Aztán ebből kiindulva lehet meghatározni, hogy a következő egy évben mi a célod és ezt visszabontani havi célokra. A végén természetesen a havi célokból napi célokat lehet meghatározni, ami segít, hogy minden nap összeszedett és hatékony tudjál majd maradni.

Szóval igen sok teendővel jár egy egyéni vállalkozás beindítása. Ezeket persze egyáltalán nem kell mind neked csinálni, de egy biztos: két erőforrást bele kell tenned – pénzt és időt. Hogy melyikből mennyit teszel bele, az persze tőled függ. A legtöbb feladat elvégzéséhez találsz szakembert, aki segít neked, de sok mindent Te is meg tudsz csinálni – különösen ha az elején nem akarsz/ tudsz annyi pénzt beletenni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük