Egyedül nem megy…

egyedül nem megy - két jegyzetfüzet
Egyedül nem megy…

Nagyon sokat jelenthet a segítség egyéni vállalkozás elindításánál, hiszen legtöbbünk számára ez a folyamat- az igen sok teendő mellett – a komfortzónánkból való kilépéssel is jár.

Nem csak „technikai” tudásra van szükség ahhoz, hogy sikeresen végig tudd csinálni a vállalkozásod beindítását. Ha elég időt szánsz rá, akkor akár egyedül is össze tudod rakni a honlapodat/ webshopodat – ma már nagyon jó (és akár ingyenes) sablonok is vannak erre. Utána lehet olvasni különböző marketing stratégiáknak. Találsz jó és hatékony mintákat a hirdetéseid elkészítéséhez. Létre tudsz hozni közösségi oldalakat és még néhány érdekes írást, cikket is meg tudsz írni. Talán a pénzügyi, számviteli kérdések azok, amelyeket mindenképpen érdemes egy könyvelővel átbeszélni, de igazából a többi feladatot magad is el tudod végezni, ha megfelelő időt rászánsz. Igaz, ezek valószínűleg nem lesznek olyan minőségűek, mintha egy szakember csinálta volna meg, de el tudsz vele indulni és később tudsz rajtuk javítani, tudod szépíteni, bővíteni.

Egyedül nem megy. Tényleg?

Mindezt egyedül végigcsinálni azonban egyáltalán nem egyszerű. Amikor úgy érzed, hogy csak dolgozol, dolgozol, telik az idő, de valahogy nem igazán jutsz előrébb. Ugyan mindig egy-egy lépéssel közelebb kerülsz, de még mindig olyan messzinek tűnik a cél. Általában tudatosan, tervezetten haladsz minden nap a teendőkkel, de aztán mindig jön egy olyan nap, amikor nem úgy mennek a dolgok, nem sikerül úgy haladni, ahogy tervezted és ilyenkor a kedved és a lendületed is alább hagy. És persze jönnek a kételyek, hogy tényleg alkalmas vagy-e egyáltalán rá? Bár az eszeddel tudod, hogy szükség van ennyi időre a munkához, de mégis türelmetlen vagy. Már szeretnél a célban vagy legalábbis ahhoz közel lenni.

Teljesen normálisak ezek az érzések. A legtöbb hasonló szituációban lévő emberben előjönnek. Amit tehetsz, hogy időben segítséget kérsz. Ilyenkor nagy szükség van egy olyan emberre (például egy hozzáértő coachra), aki ott van veled, bíztat, támogat. Aki segít megerősíteni az önbizalmadat, akivel át tudod beszélni a terveidet és megerősít abban, hogy jól csinálod! Úgyhogy ne félj segítséget kérni! Hidd el, könnyebben és gyorsabban el fogsz érni a célodhoz! Találj támogatókat, társakat, akik segítenek neked végigmenni az úton.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük